Via deze pagina houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot de implementatie van de Tumor-First werkwijze.

POdcast over Tumor First - NTVG

In deze podcast geeft Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge een korte toelichting waarom Tumor-First zo belangrijk is bij ovariumcarcinoom. U kunt de podcast hier luisteren.

 

Publicatie in Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

PhD studente Vera Witjes en Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge hebben namens het projectteam een overzicht gemaakt met alle belangrijke aspecten van deze werkwijze. Hiermee hopen we landelijk Tumor-First nog meer onder de aandacht te kunnen brengen bij álle betrokkenen. Het artikel is hier te lezen: Erfelijkheidsonderzoek bij ovariumcarcinoom | NTvG

Midterm Tumor-First bijeenkomst

Op dinsdag 30 augustus is de landelijke Midterm Tumor-First bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is er in een aantal interactieve sessies een update gegeven over de voortgang van het Tumor-First project inclusief de eerste resultaten van de onderzoeksprojecten. Daarnaast was er ruimte voor discussie in Break-out rooms. U kunt op deze pagina meer informatie vinden over deze bijeenkomst. 

Interview Oncology up to date

Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge en dr. Joanne de Hullu zijn over Tumor-First geïnterviewd voor het tijdschrift Oncology up to date. Het volledige interview is hier terug te lezen.


FOCUS groep artikel gepubliceerd in FAMILIAL CANCER

Op 16 mei 2022 is het focusgroep artikel met als titel "Healthcare professionals’ perspectives on implementation of universal tumor DNA testing in ovarian cancer patients: multidisciplinary focus groups" gepubliceerd in Familial Cancer. U leest het artikel hier


Tumor-First presentatie op pathologie dagen

Op 1 april 2022 heeft PhD studente Vera Witjes een presentatie over het Tumor-First project gegeven tijdens de pathologie dagen in Eindhoven.


Review gepubliceerd in Gynecologic Oncology

Op 23 oktober 2021 is het review "Probability of detecting germline BRCA1/2 pathogenic variants in histological subtypes of ovarian carcinoma. A meta-analysis" gepubliceerd in Gynecologic Oncology. U leest het review hier


Nationale bijeenkomst

Op 25 mei 2021 heeft er een nationale informatiebijeenkomst plaatsgevonden waarbij alle betrokkenen bij de Tumor-First werkwijze zijn geïnformeerd over het Tumor-First project en de huidige stand van zaken. De veelgestelde vragen en antwoorden kunt u hier terugvinden.


Multidisciplinaire focusgroepen

Geplaatst op 31 maart 2021
Met behulp van 3 multidisciplinaire focusgroepen zijn de belemmerende en bevorderende factoren voor het implementeren van de Tumor-First werkwijze in kaart gebracht. 

Tumor-First project in NTVG

Geplaatst op 13 november 2020

Het Tumor-First project is op 11 november onder de aandacht gebracht in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTVG). U kunt het volledige artikel hier lezen.

 

Tumor-First project officieel gestart

Op 1 augustus 2020 is het KWF implementatie project Tumor-First officieel gestart.